Witloof met gehakt in zoete botersaus

Benodigdheden 4 pers.

4 stronkjes witloof

300 gr gehakt gemengd

150 boter

Sausbinder

Suiker

Aardappelpuree ( diepvries )

Melk  - nootmuskaat – Verse bieslook

Werkwijze

  1. Reinig witloof en snij de stronkjes in de lengte door
  2.  Verdeel het gehakt in 4 delen en rol er afgeplatte bolletjes van. Leg de bolletjes op een helft van een witloofstronkje ende andere helft er bovenop. Druk goed samen.
  3.  Bind de witloofhelften samen met een keukentouw en knoop dicht.
  4. Laat 125 gr boter smelten in eenpan. Bak de stronkjes langs alle zijden aan op een hoogvuur.
  5. Voeg wat water toe en zet het deksel op de pan.  Als het vocht kookt, verlaag je het vuur en laat je de ‘sandwich’ garen gedurende 35 min. Draai geregeld om.
  6. Bereid onder tussen de puree met een beetje melk en boter, kruid met zout en nootmuskaat.
  7. Haal het witloof uit de pan en laat de saus binden met de sausbinder.Werk af met suiker.
  8. Knip de draadjes van het witloof en schik  op een bord. Serveer met de puree en werk af met fijn gesnipperde bieslook.
  9. Werk af met gesnipperde bieslook.

 

Smakelijk

Maak jouw eigen website met JouwWeb