Witloof met gehakt in zoete botersaus
Benodigdheden 4 pers.
4 stronkjes witloof
300 gr gehakt gemengd
150 boter
Sausbinder
Suiker
Aardappelpuree ( diepvries )
Melk - nootmuskaat – Verse bieslook
Werkwijze
- Reinig witloof en snij de stronkjes in de lengte door
- Verdeel het gehakt in 4 delen en rol er afgeplatte bolletjes van. Leg de bolletjes op een helft van een witloofstronkje ende andere helft er bovenop. Druk goed samen.
- Bind de witloofhelften samen met een keukentouw en knoop dicht.
- Laat 125 gr boter smelten in eenpan. Bak de stronkjes langs alle zijden aan op een hoogvuur.
- Voeg wat water toe en zet het deksel op de pan. Als het vocht kookt, verlaag je het vuur en laat je de ‘sandwich’ garen gedurende 35 min. Draai geregeld om.
- Bereid onder tussen de puree met een beetje melk en boter, kruid met zout en nootmuskaat.
- Haal het witloof uit de pan en laat de saus binden met de sausbinder.Werk af met suiker.
- Knip de draadjes van het witloof en schik op een bord. Serveer met de puree en werk af met fijn gesnipperde bieslook.
- Werk af met gesnipperde bieslook.
Smakelijk
Maak jouw eigen website met JouwWeb