Selderij likeur:

Benodigdheden:

  • 1 stronk witte selder
  • 250 gr. Witte of bruine kandijsuiker
  • 3 dl water
  • 1 liter alcohol van 40° ( oude jenever )

 

Werkwijze:

Maak de selderij schoon en ontvliezen, hierna in heel kleine stukjes snijden.

Doe de schijfjes in een grote glazen bokaal.

Laat de suiker zachtjes in het op gewarmde water smelten.

Giet dit dan over de selderij.

Vul aan met 1 literalcohol

Op zijn minst 8 dagen of liefst een paar mnd laten staan trekken.

 

PS:

Witte kandij geeft een lichte likeur

Bruine kandij geeft een donkere likeur en is iets zachter van smaak

 

Succes

Juf Lief




Selderijsoep met kerrie en kokos 

 

Benodigdheden:

1 witte selder

2 ajuinen

2 eetlepels olie

4 dl groentebouillon

2dl kokosmelk

1 eetl gele kerriepasta

P en z

50 gr geraspte kokos ( facultatief)

 

Werkwijze:

  • Snijd de ont-draden en gewassen selderij in grove stukken
  • Fruit de ajuin in een kookpot met de olie ( bv koolzaadolie )
  • Voeg selderij  - bouillon – en kokosmelk toe, en breng op smaak met de 

kerriepasta.

  • Dek af, en laat ’25 min op een zeer zacht vuur pruttellen
  • Mix en haal door een zeef voor de laatste draadjes van de selderij te verwijderen.
  • Breng op smaak met p. en z. en roer er de geraspte kokos door.
  • Laat alles nog een 4’ op een zacht vuur opwarmen en dien op.



Smakelijk

Juf Lief 

Selderij coctail

 

Benodigdheden:

  • 1 stengel witte selder ( ontdraad) selderijblad opzij houden
  • 2 bananen
  • 100 gr. Gruyerekaas ( zakje ) of zelf  geraspt
  • 6 okkernoten ( gekruimeld)
  • 2 eetl zachte platte kaas

Voor de saus:

  • 1 klein lepeltje mosterd
  • Sap van 1 citroen
  • 1 klein lepeltje suiker
  • 2 eetl witte kaas
  • 10 anjovis ( uit blik )
  • Cayennepeper ( opgepast er zijn pers. Die allergisch kunnen zijn aan peper).

 

Werkwijze:

Snij de selderij in stukjes en blancheer, en laten afkoelen.

Snij het fruit in blokjes.

Overgiet het fruit en selderij met de saus.

Doe alles in een glazen schaaltje, en over strooi het met het overgebleven fijngesnipperde selderijblad – gryuerekaas en de fijn gehakte noten.

 

Smakkelijk

Juf Lief