Courgettecake met ham en feta ( ongeveer 10 sneetjes)
Benodigdheden:
1 grote courgette ( gewassen )geraspt met schil
250gr ricotta
200gr hamreepjes (of fijn gesneden gerookte zalm )
15 gr fijngesneden bieslook
200gr feta verkruimeld
150gr zelfr. Bakmeel
6 eieren
Verse peper
Werkwijze:
- Oven voor verwarmen, op 180°
- Mengde geraspte courgette – ricotta – ham – feta en bieslook
- Het zelfrijzende bakmeelroer je met een klopper in een aparte kom
samen met de eieren tot een glad beslag.
- Hierna het courgettemengsel toevoegen.
- Alles in een cakevorm gieten, dat bekleed is met bakpapier.
- Baktijd 40 à 50 min. In de oven.
- Goed laten afkoelen voordat men cake eruit haalt.
- Bewaren in aluminiumfolie
- Het is een hartige cake en wordt gebruikt als lunch of bij een borrel.
Smakelijk
Juf Lief
PASSATA MET VERSE GROENTEN
Ingrediënten
1 groene, 1 gele en 1 rode paprika
1 courgette, 1 bakje champignons, 1 ui
1 mager kippeboullonblokje, basilicum, origano, cayennepeper
1 fles of brik passata (vb cirio of een ander merk)
Bereidingswijze
Snij de groenten in reepjes of blokjes. Stoof ze aan in een beetje olijfolie en laat ze
eventjes garen op een zacht vuurtje. Voeg alle kruiden eraan toe en de passata en laat alles op een
zacht vuurtje eventjes sudderen.
Tips om hierbij te eten : pasta of toast of brood (eiwitrijk)
Dit gerechtje is gemakkelijk in te vriezen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb